April 24, 2011

Ahad & Lempeng

Assalmualaikum..

Hari Ahad biasanya sibuk. Tapi hari ni last minit usrah mingguan batal, dapat berita naqib, baru kehilangan saudara sepupu belah isteri dan terpaksa bergegas pulang ke Perak (Daripada Allah kita datang dan kepada Allah kita kembali). Semoga beliau sekeluarga tabah menerima kehilangan dan diselamatkan perjalanan pergi dan balik.

Appointment satu pon takde minggu ni jadi melepak kat rumah sajelah. Apa lagi buat lah apa2 yang patut kat rumah. Nak pegi mana-manapun takde kawan.

Tengah buat kerja lapar, dah pukul 9 pagi. Nak makan apa pagi ni tengok2 apa ada sambil mencari-cari idea apa nak masak. Tak lalu dah mihun ke spageti ke roti ke, baked bean ke...perut tak berapa sedap akhir2 ni.

Ada sambal ikan bilis petai, ada kari ikan.

Waahhh...ni kalau buat lempeng ni sedap ni. Terus bancuh tepung.



Haha...nampak tak biji petai kat dalam sambal tumis ikan bilis tu. Kuah kari kaw housemate masak, perrgghh, sedapp makan dgn lempeng garing2 panas.

Buat 3 bijik. Makan sebiji setengah. Standardlah, selera besar tapi perut kecik. Hehe..
 
 

2 comments:

  1. hehe... mcm mana la nak besor sikit kalo makan lempeng weila..hehehe

    ReplyDelete
  2. kerol - ala...sekali sekala teringin je kalu lempeng ni. Kalu hari2 buat lempeng nanti kena lempang plop...hihi

    ReplyDelete